Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

            
       

 
Számláló
Indulás: 2012-11-27
 

//Main
//Main : Phantasmagoria

Phantasmagoria


Az egész süldő weeb koromban kezdődött, mikor még frappánsnak találtam, a random japán szó + japán nick kombót és 2004-ben hatalmas lendülettel megalapítottam a "Neko Nitta" nevű animés/mangás/játékos/rajongói oldal hibridet. Már magam sem tudom mi lehetett egy ilyen oldallal a célom, mivel funkcióját és elrendezését tekintve a rendezett randomság stílusirányzatát képviseli. Lényegében rendszerezve próbáltam összegyűjteni mindent a kedvenc sorozataimról. Eleinte erre az egyik ősi gportálos Neopetses (figyelitek!) oldalamat használtam, végül ennek az animés része ment tovább extra.hura, ahol 2007-nél valami kattanás történt és az oldal arculatot váltott. A fordítások ugyanis, amik addig háttér szerepet töltöttek be, hirtelen átvették az uralmat.

 

Eleinte a csapat állt belőlem és még egy főből, azzal a fő céllal, hogy elhozzuk az embereknek a Tokyo Mew Mew mangát. Akkoriban még a sötét középkort éltük, így olyan, hogy raw nem igazán létezett. Mindent a saját angol kiadásaimból kellett beszkennelnem és letisztogatnom. A 2007-es nagy váltást valójában a Persona sorozatnak köszönhetem, mivel ez volt a nyitány a videójátékokat feldolgozó mangák felé és akkor kezdett kialakulni az oldal "Phantasmagoriasága".

 

Végül, 2008 környékén az extra.hu, addigi szolgáltatóm, úgy döntött, hogy véget vet a gondtalan ingyen weboldalas éveknek és ultimátumot adott. Vagy megveszem a domaont, vagy megy az oldalam a kukába. Gondolom mondanom sem kell, hogy melyik opciót választottam...

 

Így alakult meg 2009-ben a ma, Phantasmagoriaként ismert csapatszerű képződmény. Valójában voltam én, és barátaim, akik be-be segítettek a lektorálásban. Sose volt tradicionális értelembe vett csapatmunka. Így mendegélt a csapat, egészen 2011-ig, mikor is megismertem az Inazuma Elevent és életemben először, feliratfordításra adtam a fejem, ami végül azt eredményezte, hogy pár év alatt több, mint 200 részt tudhattam magam mögött, főképp a shounen kategóriából.